Kadayıf Dolması

CAĞ KEBAP & KADAYIF DOLMASI

Kadayıf Dolması

Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, içme suyu katılması suretiyle hazırlanan hamurun, tekniğine uygun olarak dökülüp pişirilmesiyle elde edilen bir yarı üründür.

Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu ve kadayıfın tarihçesinin çok eskilere dayandığı bilinmektedir.

Tel kadayıfın Erzurum’da “kadayıf dolması” olarak adlandırılan ve içine ceviz konularak sarılıp yumurtaya bulanarak tavada özel sıvı ayçiçek yağında kızartılıp sonra şerbetlenmek suretiyle tüketilmektedir.

Erzurum’da kadayıf denince, akla ilk olarak Ramazan ayı gelmektedir. Kadayıf dolmasız bir iftar düşünülemez. Ramazan ayı boyunca iftaların vazgeçilmez tatlısıdır. İftarda kadayıf dolmasının olduğunu gören erkekler ve misafirler, hemen hemen her gün yedikleri halde yine de heyecanla iftar vaktini beklerler.

Not: Kadayıf Dolmasının yapılışı ve yeme şekilleri için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Gel Gör Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?