middle198

Osmanlı Sultanlarının Sofrasından Eşsiz Damak Tadı

headerSlide1

Güleryüz Kaliteli Hizmet

SAĞLIK VE LEZZETİN PATENTİ

Gel Gör Cağ Kebap Salonları 1982 yılından beri Şakir (Usta) AKTAŞ önderliğinde Erzurum, Türkiye ve hatta Dünya’ ya Cağ Kebabı tattırmanın mutluluğu içindedir. Çalışmalarımızda Temizlik, Kalite, Hizmet ve Güleryüz göstermeye azami özen gösteren firmamız Gel Gör Cağ Kebabı’ nın patentine sahiptir.

_RAP1456

Cağ Kebap

Koyun veya Kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Geleneksel olarak Erzurum‘un Tortum ve Oltu yöresinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye’nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir.

Hazırlanan parça etler, bu malzemeye eklenen soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur. Daha lezzetli olması istenirse hazırlanan et 48 saat buzdolabında dinlendirilir ve bu süre sonunda cağ kebabı pişirilmeye başlanabilir. Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10–15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile kesilip cağ/bico üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir.

Cağ Kebabı yanında soğan, mevsim salata, acılı ezme,süzme yoğurt ve lavaş ile birlikte servis edilir.

Kadayıf Dolması

Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, içme suyu katılması suretiyle hazırlanan hamurun, tekniğine uygun olarak dökülüp pişirilmesiyle elde edilen bir yarı üründür.

Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu ve kadayıfın tarihçesinin çok eskilere dayandığı bilinmektedir.

Tel kadayıfın Erzurum’da “kadayıf dolması” olarak adlandırılan ve içine ceviz konularak sarılıp yumurtaya bulanarak tavada özel sıvı ayçiçek yağında kızartılıp sonra şerbetlenmek suretiyle tüketilmektedir.

Erzurum’da kadayıf denince, akla ilk olarak Ramazan ayı gelmektedir. Kadayıf dolmasız bir iftar düşünülemez. Ramazan ayı boyunca iftaların vazgeçilmez tatlısıdır. İftarda kadayıf dolmasının olduğunu gören erkekler ve misafirler, hemen hemen her gün yedikleri halde yine de heyecanla iftar vaktini beklerler.

_RAP1421 copy

Mobil Uygulamalarımzdan da Sipariş Verebilirsiniz.

appstr

VAZ GEÇEMEYECEĞİNİZ LEZZET.

middle_Final

Terminal Restorant

1. Terminal Cad. Akgün Sitesi
3.Blok No:37
Yenimahalle

  •  0442 234 21 22
  •  Yakutiye, Erzurum

Gürcükapı Restorant

Topcuoğlu Mahallesi
Orhan Şerifsoy Cad. No:14
Gürcükapı

  •  0442 213 32 53 / 213 50 71
  •  Yakutiye, Erzurum

Türkiye’nin Her Yerinden Online Sipariş Hattı

444 1 870

cards